Programma Geeldersdag, 10 april 2022

De voorbereidingen voor de Geeldersdag op 10 april 2022 zijn in volle gang. Het belooft een dag te worden vol doe-, kijk- en luisteractiviteiten, verzorgd door de enthousiaste vrijwilligersgroepen die vaak al jaren in De Geelders actief zijn. Ook de partnerorganisaties van ARK dragen een steentje bij. Zo zorgen we samen voor een dag vól ontdekking, verrassing en verwondering. We zien je graag op 10 april 2022, van 10.00 – 17.00 uur in De Geelders!


10.00 uur: start van de Geeldersdag 2022

10.30 uur: officiële opening bij Café ’t Groene Woud door wethouder Désiré van Laarhoven (gemeente Boxtel).

10.00 - 17.00 uur (doorlopend):

 • Veldlessen op Kiskes Wei (Natuurwerkgroep en Jeugdnatuurwacht Liempde).
 • Onderhoudsactiviteiten en mini-excursies op het Heike (Heemnatuurgroep Sint-Oedenrode).
 • Schutskooi-wetenswaardigheden, klompen maken en spelletjes voor kinderen aan de Schutstraat (SSPiLL).
 • Watermonsters nemen uit de poel aan de Savendonksestraat (olv Natuurgroep Gestel en Staatsbosbeheer).
 • Foto- en filmtentoonstelling Kèk Liemt bij Het Groot Duijfhuis.
 • Informatiemarkt bij Café ‘t Groene Woud met medewerking van: ARK Natuurontwikkeling, Catja Nieuwenhuizen, De Nieuwe Gemeijnt, Gemondse Fietstoerclub GTC Mon Plaisir, Heemkundevereniging De Hogert, Werkgroep Bevrijding Gemonde, Wildbeheereenheid Midden-Brabant, Wildbeheereenheid St. Hubertus, SAMF, VVV/Beleef Boxtel, Waterschap De Dommel, Staatsbosbeheer, blazers Brass ’n Woods, Stichting Landschap Het Groene Woud.

De volgende activiteiten starten op specifieke tijden:

 • Elk half uur: luisteren naar verhalenverteller Casper Hoenderdos aan de Schutstraat/hoek Savendonksestraat
 • 10.30 uur: wandeling door het Dommeldal (1 uur) o.l.v Sjors de Kort (Brabants Landschap). Vertrek: Het Groot Duijfhuis. Er is plaats voor maximaal 25 personen.
  Let op: inschrijving is vereist. Inschrijven kan via www.brabantslandschap.nl/activiteiten.
 • 11.00 uur en 14.00 uur: Het Bos in. Bosbaden, een stiltewandeling en onderdompeling in het bos (duur: 2 uur) met Joost van Pagée. Verzamelen aan de Savendonksestraat/hoek Schutstraat. Aanmelden is niet nodig. Maximaal 8 personen per keer. Graag tien minuten van tevoren aanwezig zijn.
 • 11.00 uur: Vriendendag van Stichting Landschap Het Groene Woud (besloten bijeenkomst).
 • 11.30 uur: Kartuizer wandeling (90 minuten) o.l.v. Piet de Jongh van Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel. Vertrek: Het Groot Duijfhuis.

17.00 uur: einde

Tip: speciaal voor deze dag zijn twee wandelroutes samengesteld, beide ongeveer drie kilometer lang en geschikt voor kinderen en volwassenen. Deze routes zijn op de Geeldersdag verkrijgbaar bij Café ’t Groene Woud. Welkom in De Geelders!

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.