NIEUWS

14-02-2022

Zondag 10 april 2022: Geeldersdag

Op zondag 10 april 2022 houdt ARK Natuurontwikkeling een Geeldersdag, middenin De Geelders. Jong en oud is van 10.00 – 17.00 uur welkom om te proeven van natuur, cultuurhistorie en erfgoed. Veel vrijwilligersorganisaties die in De Geelders actief zijn, vertellen er op deze dag alles over. Ook laten zij zien welke inspanningen zij verrichten om dit unieke leembos in stand te houden.

Het complete programma van de Geeldersdag is, samen met partners en vrijwilligersgroepen, in de maak. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in De Geelders. Zo kunnen bezoekers meedoen aan wandelingen onder leiding van een gids. En voor de kinderen wordt onder meer een interessante veldles verzorgd door Natuurwerkgroep Liempde en de Liempdse Jeugdnatuurwacht.

Geeldersboekje ‘Welkom in De Geelders’

Alle mensen die de publieksdag bezoeken, ontvangen gratis ‘Welkom in De Geelders’, een klein naslagwerk waarin de natuur en de geschiedenis van het gebied beschreven staan. Ook komen de vrijwilligersgroepen aan bod die in deze bijzondere leembossen actief zijn. Daarmee geeft dit boekje een uitstekend beeld van het gebied en de menselijke inspanningen om De Geelders te versterken en in stand te houden.

Beeld: De Leemskuilen, een deelgebied in De Geelders. Fotograaf: Arno Braam.


Leemskuilen

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.