NIEUWS

30-03-2022

Wandelen met leuke extraatjes

Speciaal voor de Geeldersdag zijn diverse korte en langere wandelingen samengesteld. Je kunt ze op eigen gelegenheid wandelen of aansluiten bij een wandeling onder leiding van een gids. Vooraf aanmelden is niet nodig. Alleen voor de wandeling van Brabants Landschap is inschrijven wel gewenst.

Geeldersdag-wandelingen

Tijdens de Geeldersdag liggen er bij Café ’t Groene Woud twee wandelroutes voor je klaar, geschikt voor kinderen en volwassenen. Deze routes hebben een leuk extraatje: ze leiden én door de natuur én langs erfgoed én langs verschillende activiteiten: 

  • Geeldersdag-wandeling (2,5 km): Café ’t Groene Woud – het Heike – Kiskes Wei – Schutstraat – Savendonksestraat – Café ’t Groene Woud.
  • Geeldersdag-wandeling (3,5 km): Café ’t Groene Woud – Slophoosweg – De Maai – Hoevedreef (langs Het Groot Duijfhuis). Terug naar Café ’t Groene Woud kan dan via De Maai en Slophoosweg óf via de Kasterensestraat (let op verkeer!).

 Op www.geeldersdag.nl/programma zie je welke activiteiten er onderweg te doen zijn.

 Wandelingen onder leiding van een gids

  • Om 10.30 uur start Sjors de Kort van Brabants Landschap bij Het Groot Duijfhuis met een wandeling door het Dommeldal, het ‘buur’gebied van De Geelders. Duur: ca. 1 uur. Let op: inschrijving is vereist. Inschrijven kan via www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Maximaal aantal wandelaars: 25 personen.
  • Om 11.00 en 14.00 kun je aan de Savendonksestraat/hoek Schutstraat aansluiten bij Joost van Pagée die je wil laten kennismaken met ‘bosbaden’: een stiltewandeling en onderdompeling in het bos (duur: 2 uur) om in verstilling de kracht van de natuur te ervaren. Per wandeling is er plaats voor 8 personen. Graag 10 minuten van te voren aanwezig zijn.
  • Om 11.30 uur neemt Piet de Jongh van Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel je mee voor een unieke Kartuizer wandeling door De Geelders. Startlocatie: Het Groot Duijfhuis. Piet vertelt je tijdens de wandeling alles over de Kartuizer monniken en hun band met De Geelders. Aanmelden is niet nodig. Je bent anderhalf uur onderweg en na afloop veel historische kennis rijker. Maximaal aantal wandelaars: 30 personen.

 Welkom in De Geelders!

 Beeld: Grenswal in De Geelders. Foto: Bert Vervoort


Grenswal

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.