NIEUWS

16-02-2022

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen

De natuur kan een heleboel op eigen kracht. Maar de inspanningen en toewijding van heel veel mensen zijn onmisbaar om de natuur voor de toekomst te bewaren. De Geelders kan hiervoor bogen op vrijwilligers die daar in hun vrije tijd menig uurtje aan besteden.

Het Heike is één van de percelen die vrijwilligers onderhouden. In 2017 staken Heemnatuurgroep Sint-Oedenrode en Natuurwerkgroep Liempde nog gezamenlijk de handen uit de mouwen om dit veld te plaggen. Daarnaast trekken beide groepen verschillende keren per jaar De Geelders in om bijvoorbeeld wilgen te knotten, houtwallen te onderhouden, padden over te zetten en velden ‘open’ te houden. Alles wat ze doen, komt voort uit de wens om de natuur te beschermen. En om kwetsbare soorten – zoals de levendbarende hagedis en de hazelworm, maar ook de vleeskleurige orchis en klokjesgentiaan – niet uit de natuur te laten verdwijnen.

Ook op andere plaatsen in De Geelders steken vrijwilligersorganisaties de handen uit de mouwen. Niet alleen ter bescherming van de natuur, maar ook om erfgoed en historische herinneringen blijvend te bewaren. Wat ze precies doen, ontdek je op de Geeldersdag.

Beeld: Het Heike. Foto: Bert Vervoort.


Heike

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.