NIEUWS

02-04-2022

Veldlessen tijdens de Geeldersdag: zelf doen, zelf ontdekken

Natuurwerkgroep Liempde en Jeugdnatuurwacht Liempde verzorgen tijdens de Geeldersdag op 10 april a.s. veldlessen op Kiskes Wei. Daar gaan ze kinderen (en hun ouders) kennis laten maken met de natuur. Iedereen mag zelf aan de slag met allerlei opdrachten, geschikt voor alle leeftijden. Voor loepjes, grondboren en andere materialen wordt gezorgd. Wie mee wil doen, hoeft alleen maar goede zin mee te brengen.

Kiskes Wei (ook wel bekend als ’t Weike) ligt middenin De Geelders. Natuurwerkgroep Liempde en Jeugdnatuurwacht Liempde leggen tijdens de Geeldersdag graag uit waarom allerlei dier- en plantsoorten het juist hier goed toeven vinden. Maar waar het op Kiskes Wei vooral om draait is: zelf meedoen! Zelf het veld in, insecten zoeken, geuren vangen, vogels spotten en vraatsporen zoeken bijvoorbeeld. Of jezelf versieren met spullen uit de natuur of meedoen aan een blinddoeken-challenge onder de noemer: ‘Durf jij geblinddoekt rond te lopen?’

Over de vrijwilligersorganisaties

Natuurwerkgroep Liempde en Jeugdnatuurwacht Liempde kennen De Geelders op hun duimpje. Beide organisaties zijn hier al jaren te vinden. Zo onderhoudt de Natuurwerkgroep onder meer diverse velden en houtwallen en voert ze complete natuurversterkingsprojecten uit zoals op ’t Coot, de Buitenkamp (Batencamp) en in De Bunders. Voor de Jeugdnatuurwacht is De Geelders een belangrijke uitvalsbasis voor haar veldlessen en andere activiteiten die ze organiseert voor haar jonge leden.

Meer weten? Kom op 10 april a.s. naar de Geeldersdag. De veldlessen op Kiskes Wei vinden plaats van 10.00 – 17.00 uur.

Foto: Elma Duijndam


Veldles

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.