NIEUWS

07-04-2022

Van bosverhalen tot bosbeleven

De natuur als inspiratie of bron van kracht. Ook daarvoor is aandacht op de Geeldersdag. Verhalenverteller Casper Hoenderdos en gids Joost van Pagée van ‘Het Bos In’ zijn erbij om die facetten te belichten: Casper trakteert kinderen en volwassenen elk half uur op een boeiend bosverhaal, Joost trekt met belangstellenden het bos in voor een twee uur durende stiltewandeling.

Voor verhalenverteller Casper Hoenderdos heeft elk landschap en elke omgeving zijn eigen sprookje, mythe of sage. Waargebeurd of verzonnen, spannend of romantisch. Dat is voor De Geelders niet anders. Hij deelt ze in tien boeiende minuten  tijdens de Geeldersdag elk half uur nabij de Savendonksestraat. Wie wil, kan daarna een kijkje nemen in zijn mobiele Inspiratiemuseum dat hij – als het weer het toelaat – deze dag meeneemt.

Bosbaden

Joost van Pagée neemt belangstellenden op de Geeldersdag om 11.00 uur en 14.00 uur mee ‘Het Bos In’ voor een stiltewandeling en onderdompeling in het bos. Dit wordt ook wel bosbaden genoemd. Wie zich tien minuten van tevoren meldt op de hoek Schutstraat/Savendonksestraat kan mee wandelen om – zoals Joost het noemt – ‘het bos te beleven’. “Bosbeleven is bewust vertragen en verstillen”, licht hij toe. “Het is een vorm van mediteren waarbij je in verstilling de kracht van de natuur, je eigen zintuigen en soms ook emoties ervaart. Dat werkt helend, er ontstaat ruimte voor bezinning en inzicht. Ook belangrijk: bosbeleven is goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het je hartslag en bloeddruk vertraagt.” De stiltewandeling duurt ongeveer twee uur.

Beeld: De Geelders bij Kasteren. Foto: Arno Braam


Geelders-Kasteren

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.