NIEUWS

12-04-2022

Succesvolle Geeldersdag 2022

De Geeldersdag op 10 april 2022 was een onvergetelijk succes, met dank aan de vele bezoekers, de vrijwilligersorganisaties en de gastvrijheid van Café ’t Groene Woud. De organisatoren die namens ARK de dag optuigden, spreken van zo’n 750 bezoekers die De Geelders verspreid over de dag verkenden en (opnieuw) ontdekten.

Wethouder Désiré van Laarhoven van de gemeente Boxtel opende de Geeldersdag. Zij kreeg uit handen van gastheer Ger van den Oetelaar van ARK niet alleen het eerste exemplaar van het boek ‘Welkom in De Geelders’, ook was er voor haar een plaquette, vervaardigd door Catja Nieuwenhuizen die hiervoor authentieke Ollandse leem uit De Geelders gebruikte.

Blote voeten en een rode wouw

De wandelroutes, de activiteiten en het proeven van natuur én cultuurhistorie konden rekenen op veel belangstelling. De aanloop bij onder meer Het Groot Duijfhuis, het Heike, de Schutskooi en de verhalenverteller met zijn Inspiratiemuseum was groot. En ook de informatiemarkt, waar vrijwilligers en professionele organisaties zich presenteerden, werd goed bezocht. Het leverde diverse vrijwilligersorganisaties zelfs nieuwe aanmeldingen op van mensen die zich ook voor natuur en erfgoed willen inzetten. Op Kiskes Wei konden de veldlessen rekenen op groot enthousiasme van kinderen. Sommigen plonsden op blote voeten door de waterplassen, op zoek naar kikkers. Anderen speurden voor het eerst met een verrekijker naar vogels.  Of ze ook de rode wouw hebben gezien, is onbekend. Deze machtige roofvogel liet zich op de Geeldersdag minutenlang boven De Geelders zien. Bijzonder, want een rode wouw zie je zelden in Nederland.

Ger van den Oetelaar va ARK blikt tevreden terug op de dag. “Het is prettig te merken dat De Geelders én natuurversterking op veel interesse kunnen rekenen.” De reacties op het gratis boek ‘Welkom in De Geelders’ bevestigen hem daarin. “Deze vond gretig aftrek. In het boek komt heel duidelijk naar voren welke rol vrijwilligers spelen bij het behouden en verhogen van de natuurkwaliteit. Dat is precies wat we op deze dag onder de aandacht wilden brengen.”

Beeld: Ger van den Oetelaar (ARK) en wethouder Désiré van Laarhoven (gemeente Boxtel) bij de opening van de Geeldersdag 2022.

 


Opening

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.