NIEUWS

08-04-2022

Proef de historie tijdens Kartuizer wandeling

De Geeldersdag draait niet alleen om natuur, ook de geschiedenis krijgt alle aandacht. Bijvoorbeeld tijdens de Kartuizer wandeling onder leiding van Piet de Jongh van de Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel. De wandeling start om 11.30 uur bij Het Groot Duijfhuis. Je bent anderhalf uur onderweg en na afloop een berg aan historische kennis rijker.

Tijdens de wandeling – die de Kartuizers ‘Spatiamentum’ noemden – vertelt Piet de Jongh onder meer over het leven en werken van de Kartuizers. Deze monniken bewoonden in de 15e eeuw een klein klooster in Olland én hadden in de omgeving gronden en boerderijen in bezit zoals Het Groot Duijfhuis in De Geelders. “Wie meewandelt, ontdekt hoe de Kartuizers hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit natuurgebied”, vertelt Piet de Jongh. “Daarnaast besteden we natuurlijk ook aandacht aan de natuurwaarden van De Geelders en staan we stil bij het beheer en de toekomst van dit schitterende bos.”

Wandel je mee? De Kartuizer wandeling start om 11.30 uur bij Het Groot Duijfhuis. Houd er rekening mee dat je een kwetsbaar gebied intrekt met soms smalle en drassige paden.

Foto: Arno Braam


ArnoBraam-zononder

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.