NIEUWS

29-03-2022

Geeldersdag-programma 2022

Het programma voor de Geeldersdag 2022 op 10 april is breed en speelt zich volledig af in De Geelders, met Café ’t Groene Woud als kloppend hart van de dag en Het Groot Duijfhuis als startlocatie van twee interessante wandelingen en een tentoonstelling vól historische beelden van de directe omgeving.

Het programma ziet er als volgt uit:

Van 10.00 tot 17.00 uur vinden deze activiteiten doorlopend plaats:

- Veldlessen op Kiskes Wei (Natuurwerkgroep Liempde en Jeugdnatuurwacht Liempde).

- Onderhoudsactiviteiten en mini-excursies op het Heike (Heemnatuurgroep Sint-Oedenrode).

- Schutskooi-wetenswaardigheden, klompen maken en spelletjes voor kinderen aan de Schutstraat (SSPiLL).

- Watermonsters nemen uit de poel aan de Savendonksestraat olv Natuurgroep Gestel en

- Foto- en filmtentoonstelling Kèk Liemt bij Groot Duijfhuis van Kèk Liemt.

- Informatiemarkt bij Café ‘t Groene Woud met medewerking van: Catja Nieuwenhuizen, De Nieuwe Gemeijnt, Gemondse Fietstoerclub GTC Mon Plaisir, Heemkundevereniging De Hogert, Werkgroep Bevrijding Gemonde, Wildbeheereenheid Midden-Brabant, Wildbeheereenheid St. Hubertus, SAMF, VVV/Beleef Boxtel, Waterschap De Dommel, Staatsbosbeheer, blazers Brass ’n Woods, Stichting Landschap Het Groene Woud.

De volgende activiteiten starten op specifieke tijden:

- Elk half uur vertelt verhalenverteller Casper Hoenderdos aan de Schutstraat/hoek Savendonksestraat een uniek 10-minuten-sprookje over De Geelders. Wie wil, kan daarna een kijkje nemen in zijn mobiele Inspiratiemuseum dat hij bij zich heeft.

- Om 10.30 uur start Sjors de Kort van Brabants Landschap bij Het Groot Duijfhuis met een wandeling door het Dommeldal, het ‘buur’gebied van De Geelders. Duur: ca. 1 uur. Let op: inschrijving is vereist. Inschrijven kan via www.brabantslandschap.nl/activiteiten.

- Om 11.00 en 14.00 neemt Joost van Pagée van ‘Het Bos In’ je mee op een stiltewandeling en onderdompeling in het bos ofwel: bosbaden (duur: 2 uur). Aanmelden is niet nodig. Maximaal acht personen per keer. Graag tien minuten van tevoren aanwezig zijn op de verzamelplaats op de hoek Schutstraat/Savendonksestraat.

- Van 11.00 – 13.30 houdt Stichting Landschap Het Groene Woud haar Vriendendag, inclusief presentatie en wandeling olv een gids. (Deze activiteit is exclusief voor Vrienden van Het Groene Woud die voor deze activiteit zijn uitgenodigd.)

- Om 11.30 uur neemt Piet de Jongh van Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel je mee voor een unieke Kartuizer wandeling door De Geelders. Startlocatie: Het Groot Duijfhuis. Piet vertelt je tijdens de wandeling alles over de Kartuizer monniken en hun band met De Geelders. Je bent anderhalf uur onderweg en na afloop veel historische kennis rijker. Op deze wandeling is er plaats voor maximaal 30 personen.

17.00 uur Einde

 

Beeld: Vrijwilligers van de Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode. Foto: Jeanne Soetens.

 


Vrijwilligers

ABONNEER JE NU OP ‘NIEUWSBRIEF DE GEELDERS & HET DOMMELDAL’

Op de hoogte blijven van alles wat er aan natuurontwikkeling in De Geelders gebeurt? Abonneer je dan op de maandelijkse ARK-nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal: stuur onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief De Geelders & het Dommeldal’ een mail naar info@ark.eu.

Eerdere edities van de nieuwsbrief vind je hier.